Welke kerstdecoraties in je huiskamer?

Samenvatting artikel

Ben jij benieuwd welke kerstdecoraties er zeker niet in je huiskamer mogen ontbreken tijdens de feestdagen? Zonder mooie kerstdecoraties is Kerstmis niet compleet. Wij zochten uit wat de top 5 decoraties voor in de huiskamer zijn en hebben ze voor je op een rij gezet.

1. Kerstboom

Kerst is absoluut niet compleet zonder een kerstboom. Dit is de kers op de taart als het gaat om kerstdecoraties. Je kunt kiezen voor een echte of een neppe kerstboom. Wat je kiest maakt eigenlijk niet uit, zolang je maar iets kiest wat jij het mooiste vindt. Kies voor een gigantische boom en vul hier je huis mooi mee op of ga juist voor een kleine, gezellige kerstboom die eenvoudig te stylen is. Misschien heb je juist behoefte aan iets anders dan een normale kerstboom. Dan kun je bijvoorbeeld ook voor een houten kerstboom kiezen en deze decoreren met versiering. Zo hoef je niet meer telkens naalden van de vloer te zuigen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een houten kerstboom te maken. Vind je het moeilijk om je kerstboom op te tuigen? Lees dan snel verder.

2. Kerstverlichting

Ook kerstverlichting mag zeker niet ontbreken in huis. Hiermee creëer jij de ultieme kerstvibe. Hang de lampjes in de boom op en hang een ander snoer eens op een andere plek. Zo kun je bijvoorbeeld lampjes voor het raam ophangen, maar ook lampjes in een doorzichtige vaas doen. En wat dacht je van het versieren van de trap met sfeervolle kerstverlichting? Er zijn echt talloze opties om met kerstversiering een gezellige sfeer in huis te creëren. Zo zijn er ook verlichte kerststerren te koop en nog diverse andere soorten verlichting voor de feestdagen.

3. Kerstballen en slingers

Kerstballen en slingers zijn onmisbare decoratie voor de kerstboom. Zo kun je kiezen voor zilveren of gouden slingers, maar ook voor slingers in kleuren zoals rood, roze, paars, groen, donkerblauw en diverse andere feestelijke kleuren. Echter worden voor de feestdagen vooral zilveren en gouden slingers gekozen. Er zijn ook slingers verkrijgbaar met patroontjes van sterren, kerstballen, sneeuwpoppen en maantjes. Slingers zijn niet alleen perfect voor de kerstboom, maar kunnen prima door het hele huis worden opgehangen. Ook kun je slingers vrij eenvoudig zelf maken en zijn er diverse leuke DIY’s op internet te vinden. Ook qua kerstballen heb je enorm veel keuze. En deze kun je ook gewoon op andere plekken dan in de kerstboom hangen. 

4. Kaarsen en kerstkransen

En wat dacht je van kaarsen en kerstkransen? Deze kerstdecoraties zijn net zo leuk en brengen net even wat extra sfeer in huis tijdens de feestdagen. Vaak worden kerstkransen aan de voordeur gehangen, maar je kunt ze ook gewoon in je woonkamer hangen, in de hal of op een andere plek. Ook geurkaarsen zijn mooie decoraties voor de feestdagen en zorgen voor een warme en gezellige sfeer.

5. Kerstcadeautjes

En het laatste wat zeker niet mag ontbreken: kerstcadeautjes natuurlijk! Geen kerstfeest is compleet zonder kerstcadeautjes. Deze kun je mooi onder de boom leggen of op een andere plek in huis waar ze goed in het oog springen. Zet ze bijvoorbeeld vlakbij de open haard als je die hebt.

Met welke kerstdecoraties ga jij jouw huiskamer decoreren?

Meer blog artikelen