De leukste spelletjes voor kerst

Samenvatting artikel

De kerstdagen staan in teken van quality time, gezelligheid en lekker eten. Is het jou wel eens opgevallen hoe vaak er in gezelschap de telefoon erbij wordt gepakt? Leg deze eens weg en geniet met z’n allen van een gezellig kerstspel! Benieuwd wat de leukste spelletjes zijn voor kerst? In dit artikel lees je alles over de leukste spelletjes die je kunt doen. 

Ga voor een kersteditie dobbelspel

Maak een kersteditie dobbelspel. Iedereen koopt van te voren een aantal kleine cadeautjes van een bedrag dat jullie hebben afgesproken. Een leuke toevoeging is als iedereen bijvoorbeeld 3 verschillende cadeautjes koopt. Waarbij er twee mooie en bruikbare cadeautjes zijn en de derde een gek item is. Het is belangrijk dat alle cadeautjes worden ingepakt, zo ziet niemand wat er is gekocht. Vervolgens leg je deze op de grond of tafel en kan je beginnen met het spel. 

Voor de kersteditie dobbelspel heb je het volgende nodig:

  • Een dobbelsteen
  • Een stopwatch (dat kan ook met je mobiele telefoon)
  • De spelregels van de kersteditie dobbelspel (er zijn diverse exemplaren te vinden op het internet) 

Maak een kerstbingo

Ga eens voor iets anders dan kerstcadeaus, maak een kerstbingo met toffe prijzen. Laat iedereen, voor een bepaald bedrag, verschillende cadeautjes kopen. Dit bedrag mag je natuurlijk zelf bepalen. Zorg ervoor dat iedereen kan meedoen en dat er voor iedereen een leuke prijs klaar ligt. Varieer dus met wat duurdere en goedkopere cadeaus. Hoe meer cadeaus, hoe leuker! 

Voor de kerstbingo heb je het volgende nodig:

  • Een bingo set
  • Genoeg bingo blaadjes
  • Pennen of stiften

Speel 30 Seconds

Ga voor het spel 30 Seconds en laat jouw skills zien. Maak je gebruik van het bordspel? Verdeel de groep in verschillende groepen, dit kan variëren van twee tot vier teams. Je mag zelf bepalen hoeveel mensen er in één team zitten. Vervolgens leg je het bord in het midden van de tafel. Telkens is er één iemand in de groep die de woorden op het kaartje gaat beschrijven, waarbij de rest het juiste woord moet raden. Maak je gebruik van de online versie via de iPad? Dan kan je de groep in meerdere teams verdelen. Ook hierbij mag je zelf kiezen hoeveel mensen er in één team zitten. Het is een ontzettend leuk en gezellig spel, waarbij iedereen zijn of haar skills om iets te raden of iets te beschrijven kan laten zien. Er kunnen hele leuke en aparte beschrijvingen of antwoorden worden gegeven. 

Maak een quiz

Laat een quiz maken of maak er één zelf. Er zijn genoeg mogelijkheden om een quiz mee te maken. Bijvoorbeeld een familiequiz, een algemene kennisquiz of een quiz met feitjes die niemand weet. Je kunt het zo gek maken als jij wilt. Om de quiz uit te voeren is het mogelijk om gebruik te maken van Kahoot. Hier noteer je alle vragen en antwoorden. Vervolgens krijg je een link met een toegangscode, die je kunt invullen op jouw telefoon. Zodra iedereen is aangemeld kan de quiz starten. Wil je dat de quiz wat langer duurt? Laat de antwoorden dan opschrijven op een papiertje. Het enige nadeel is dat je de antwoorden handmatig moet nakijken. Een leuke toevoeging is om met z’n allen geld in te leggen, zodat de winnaar een leuke prijs wint. 

Ouderwets sjoelen 

Pak de sjoelbak erbij en ga voor een ouderwets potje sjoelen. Sjoelen is een spel waarbij aan het einde van de sjoelbak vier poorten zitten. Deze openingen hebben een waarde van twee, drie, vier en één. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten behaald. Dit doe je door de sjoelstenen door de vier poorten te krijgen. Belangrijk is dat je het aantal rondes bedenkt. Na deze rondes tel je alle punten van de spelers op. Vervolgens is één iemand de winnaar. Zorg voor een leuke twist door middel van een leuke prijs die de winnaar kan winnen. 

Pak de Nintendo Switch erbij 

Kan je het toch niet laten om achter een beeldscherm te zitten? Ga dan voor een spel op de Nintendo Switch. Er zijn diverse spellen die je in groepsverband kunt spelen, zoals: Mario Party. Bij dit spel ga je met elkaar de strijd aan om verschillende sterren te bemachtigen. Je moet hierbij een bepaalde weg volgen om bij de ster aan te komen. Aan het einde van alle beurten moet je een minigame spelen. Win jij de minigame? Dan krijg je extra muntjes om de sterren te kunnen kopen. Een andere optie is Mario Kart. Met dit spel ga je racen tegen jouw tegenstanders. Bovendien is het de bedoeling dat jij als eerste over de finish line komt!

Met deze spellen zorg jij voor qualitytime en gezelligheid. Gewoon even in het moment leven in plaats van achter een telefoon met social media. Even genieten van de gezelligheid met de mensen om je heen. Het is belangrijk dat je deze momenten koestert. 

Meer blog artikelen