Gezellige kerstmarkten

Samenvatting artikel

Op zoek naar een goede plek om de leukste kerstcadeaus te kopen? Ga eens lang een kerstmarkt. Je vindt hier verschillende kraampjes met leuke artikelen voor het perfecte kerstcadeau. Bovendien voel je de kerstmagie en de gezellige sfeer op een kerstmarkt. In dit artikel lees je alles over kerstmarkten. 

Kerstmarkten in België

De bekendste kerstmarkten in België zijn de kerstmarkten in Brussel, Antwerpen en Brugge. Daarnaast hebben deze markten ook hun eigen unieke gebruiken. Zo organiseert Brussel al sinds 1843 een kerstmarkt, maar de Antwerpse markt dateert uit de middeleeuwen. In Brugge blijven de meeste winkels echter niet open op 25 december, maar er zijn nog genoeg kraampjes op de Grote Markt die typisch Belgische koekjes verkopen, zoals speculoos of speculaaspoppen met wit glazuur. Op veel kerstmarkten in België vind je diverse kraampjes met souvenirs, kleding, boeken en traditionele Belgische producten. 

Kerstmarkten in Nederland

Geen zin om ver te reizen? Dan zijn er genoeg leuke kerstmarkten in ons kleine kikkerlandje. Eén zeer bekende markt in Nederland is de kerstmarkt van Valkenburg. Natuurlijk zijn er ook kerstmarkten op andere plekken in Nederland, bijvoorbeeld in Leiden, Deventer of Utrecht. Op deze kerstmarkten vind je diverse kraampjes met lekkernijen, handgemaakte producten en verschillende attracties. Zo is het mogelijk om een ritje te maken in een draaimolen of om gezellig te schaatsen. 

Kerstmarkten in Duitsland

Een van de bekendste kerstmarkt in Duitsland is Düsseldorf. Daarnaast zijn er nog vele andere kerstmarkten die net over de grens te vinden zijn. Denk hierbij aan de kerstmarkt in Keulen, Aken of Bonn. De kerstmarkten in Duitsland bieden bezoekers een kans om zichzelf te verwennen met geroosterde kastanjes, peperkoek koekjes en niet te vergeten: glühwein. Daarnaast vind je op deze markten ook veel traditionele Duitse producten, zoals handgemaakte speelgoed, Duitse gerechten en gezellige activiteiten. 

Na het lezen van dit artikel ben jij op de hoogte van de leukste kerstmarkten. Genoeg mogelijkheden om de perfecte kerstcadeau te vinden, maar ook om te genieten van de gezellige en warme sfeer. 

Meer blog artikelen