Hoe plan je kerst in om met vrienden en familie te vieren?

Samenvatting artikel

Samen met vrienden en/of de (schoon)familie kerst vieren is erg leuk, maar de dagen zelf inplannen kan best lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je straks een mooi programma voor kerst hebt waar iedereen van geniet? Wij hebben enkele tips voor je op een rij gezet om straks samen met vrienden en/of de (schoon) familie een originele en onvergetelijke kerst te hebben. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Maak een gezamenlijke kerstfoto

Tijdens jullie kerstdiner of kerstlunch ziet iedereen er natuurlijk erg mooi uit. De feestdagen zijn dan ook bij uitstek het moment voor een prachtige familiefoto of een leuke groepsfoto met je vrienden. Wijs iemand aan die de fotograaf kan zijn of koop een speciale standaard voor de camera, zodat je mooie plaatjes van je familie en/of vrienden kunt schieten. Maak bijvoorbeeld een foto van de stelletjes binnen de familie, de gezinnen, een foto van alle kleinkinderen en een groepsfoto. De foto’s die je maakt, kun je later weer gebruiken om cadeau te doen aan familie of vrienden.

2. Maak er een comfortabel kerstdiner van

Wat je ook kunt doen, is ervoor kiezen het chique kerstdiner te laten voor wat het is en te gaan voor een comfortabel kerstdiner. Nodig vrienden uit en trek comfy kleding aan om vervolgens gezamenlijk kerstfilms te gaan kijken. Zorg ervoor dat er genoeg lekkere snacks en andere hapjes aanwezig zijn en je hebt ongetwijfeld een geslaagde kerst. Of maak zelf een lekkere kerstmaaltijd.

3. Maak samen een wandeling

Wat voor zowel met de familie als met vrienden leuk is, is het maken van een wandeling tijdens de feestdagen. Lekker kijken naar de kerstlichtjes buiten, naar binnen gluren bij andere kersthuizen, frisse lucht opdoen. Neem bijvoorbeeld een bal mee naar buiten of laat de kinderen iets anders meenemen waar ze mee kunnen spelen. Een wandeling tijdens de feestdagen is altijd geslaagd.

4. Speel bordspelletjes

Wat je zowel met vrienden als met familie kunt doen tijdens kerst, is het spelen van bordspelletjes. Er zijn zoveel leuke bordspelletjes verkrijgbaar, waardoor er altijd wel iets leuks voor jullie tussen zit. Klassiekers zoals Monopoly, ganzenbord en Triominos doen het in elk geval altijd goed. 

5. Maak een wensboom

Wat je ook kunt doen, is samen met je familie of vrienden aan de slag met het maken van een wensboom. Dit doe je gemakkelijk in de kerstboom. Hierbij hang je kleine kaartjes of zelfgemaakte kaartjes in de boom waarop jullie mooie wensen schrijven voor elkaar. Terwijl jullie bezig zijn, kunnen jullie ze aan elkaar voorlezen. Een mooie afsluiter van een fijne kerstdag samen met vrienden of familie. 

6. Laat iedereen een lelijke kersttrui aantrekken

Wat ook heel leuk is, is om je familie of vrienden een lelijke kersttrui te laten aantrekken. Vervolgens maak je er een wedstrijd van wie de lelijkste kersttrui heeft. Laat familie of vrienden hun stem uitbrengen en geef de winnaar vervolgens een mooie prijs.

Wij wensen je fijne feestdagen met je (schoon)familie en/of vrienden toe.

Meer blog artikelen